Cauta in stiri

RSS Feed

prototipuri inedite

Moto Guzzi W103 - 3 cilindri in V

19.08.2009
Foto ©: Moto Guzzi

Moto Guzzi este o companie care a contribuit esential la scrierea istoriei motociclismului, atat de mult incat a reusit sa inspire spre sfarsitul anilor '70 chiar si pe unii produducatori japonezi, seria modelelor Honda CX poate fi doar un exemplu.

Din categoria prototipurilor care nu au intrat in productie, motorul W103 dezvoltat de Lino Tonti in 1981-1982 este poate primul caruia Moto Guzzi ar fi trebuit sa-i acorde o a doua sansa. Motorul cu doi cilindri in V dispusi transversal, devenit deja semnatura companiei italiene, a primit un al treilea cilindru central, unghiul dintre fiecare fiind de 65 de grade.

Moto Guzzi W103 avea o capacitate cilindrica de 992 cmc si era alimentat prin 3 carburatoare Dell'Orto de 30 mm. Valvele erau actionate de tije impingatoare prin intermediul a doua axe cu came amplasate in blocul motor.

Probabil tocmai din cauza celui de-al treilea cilindru, care a creat dificultati in proiectarea cadrului si pozitionarea rezervorului de combustibil, acest prototip nu a ajuns pe strazi. Sansele ca proiectul Moto Guzzi W103 sa fie reinviat sunt aproape inexistente, insa modelul rezervorului de combustibil amplasat sub sa, folosit in prezent de numerosi producatori moto, ar putea rezolva cel putin un inconvenient.

Via I The Kneeslider

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.