Cauta in stiri

RSS Feed

noutati EICMA

Moto Morini lanseaza Granferro 1200

10.11.2009
Foto ©: Moto Morini

Cea mai importanta noutate Moto Morini de la salonul EICMA este noul Granferro 1200, o versiune mai stradala a modelului adventure Granpasso, concurent pentru Ducati Hypermotard 1100.

Granferro se vrea a fi un fun-bike italian autentic, conceput pentru cei care cauta distractie fara compromis, si promite performantele unei motociclete sport.

Cu un design semnat de Rodolfo Frascoli, ca si celelalte modele noi Moto Morini, Granferro este caracterizat de un look curajos, unde cadrul trellis rosu iese in evidenta, pentru a sublinia caracterul italian. Partea frontala se remarca in mod special, prin cele doua blocuri optice despartite de o mini carena. Aripa fata din carbon, ascunde lumina de pozitie, o solutie tehnica neobisnuita ce confera motocicletei un aspect unic.

Rezervorul fabricat de Acerbis, derivat din cel de pe Granpasso, are o capacitate foarte mare de 27 de litri, insa design-ul compact nu tradeaza acest fapt. Acesta va garanta o autonomie mare, permitand folosirea motocicletei si pentru excursii lungi.

Granferro este propulsat de motorul V2 Bialbero CorsaCorta de 1187cmc, intr-o versiune ce dezvolta o putere de 126,5 cp la 8.500 rpm si un cuplu de 112 Nm la 7.000 rpm, bine distribuit pe toate plaja de turatii. Evacuarile finale ies in evidenta prin pozitia lor si adauga un plus de dinamism motocicletei.

Suspensia complet reglabila este asigurata de o furca inversata Marzocchi Magnum de 50mm si un amortizor lateral Ohlins. Jantele turnate din aluminiu sunt incaltate de pneuri 120/70 si 180/55 iar sistemul franare Brembo are doua discuri de 320mm si etriere monobloc cu 4 pistonase pe fata si un disc de 255mm cu un etrier flotant cu 2 pistonase.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.