Cauta in stiri

RSS Feed

ipoteze

Motocicleta Volkswagen, visul unui designer?

01.02.2010
Foto ©: Nils Poschwatta

Designerul german Nils Poschwatta, ce a lucrat  in trecut pentru Volkswagen, si-a imaginat cum ar arata o motocicleta sport produsa de popularul constructor german de automobile.

Poschwatta nu se afla la primul exercitiu de acest gen, acesta schitand si in trecut o motocicleta naked ce poarta logo-ul VW dar si un concept denumit Rocco, ce reprezinta versiunea pe doua roti a conceptului auto VW-IROC (in prezent VW Scirocco).

Creatia germanului continua tema motocicletelor sport "produse" de constructori auto. Italianul Oberdan Bezzi a schitat la randul lui o motocicleta sportiva Aston Martin, Amir Glinik a proiectat o motocicleta Ferrari, David Kay chiar a construit una in timp ce designerul roman Laurentiu Trifescu si-a imaginat un superbike Lamborghini.

Desi ideile lui Poschwatta raman deocamdata la stadiul de fantezii, nu ar fi exclus sa vedem in viitor motociclete produse de Volkswagen sau cel putin produse de un constructor detinut de VW. Si asta pentru ca in 2008,  Ferdinand Piech, presedintele grupului german, a declarat intr-un interviu ca ar dori ca in portofoliul de branduri VW sa intre si un producator de motociclete: "As vrea un producator de motociclete mic dar valoros." Mai mult, in octombrie 2009, presa italiana anunta ca VW s-ar fi aratat interesat sa achizitioneze renumitul producator italian Ducati.

La sfarsitul lui 2009, VW a achizitionat  20% din actiunile companiei japoneze Suzuki, insa impreuna cu aceasta, VW planuieste in primul rand sa produca vehicule pentru pietele emergente, in incercarea sa de a detrona liderul mondial in productia auto, Toyota. Daca va dezvolta si modele noi impreuna cu divizia moto Suzuki, ramane de vazut.

Intrucat chiar Ferdinand Piech a declarat isi doreste un producator moto valoros in portofoliul VW, ramane putin probabila aparitia unei motociclete sub marca Volkswagen.

Nils Poschwatta

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.