Cauta in stiri

RSS Feed

modele 2011

Motocicletele electrice KTM Freeride dezvaluite

23.03.2010
Foto ©: KTM & Motorrad

Anuntate initial prin fotografii teaser saptamana trecuta, motocicletele electrice KTM Freeride au fost dezvaluite integral de revista germana Motorrad, in ciuda embargoului impus de constructorul austriac.

KTM vrea sa lanseze oficial noile modele la Tokyo Motorcycle Show 2010, ce va avea loc in acest weekend. Acestea reprezinta o evolutie a motocicletei Zero Emissions, prezentata initial in octombrie 2008 sub forma de prototip. Disponibila in variante supermoto si enduro, motocicleta electrica KTM va avea un pret situat sub valoarea de 10.000 de euro. Daca versiunea enduro nu se indeparteaza foarte mult de aspectul prototipului din 2008, cea supermoto se remarca prin furca cu un singur jug inferior, similara cu cele de biciclete, si farul lateral de tip proiector.

Momentan nu se cunosc toate detaliile tehnice: motorul electric, instalat intr-un cadru din otel tubular, este alimentat de un pachet de baterii litiu-ion de 2.5kWh si dezvolta 30cp si un cuplu de 44,7Nm. Masa proprie va fi de 90kg iar autonomia de functionare de 1,5 ore.

Motocicleta americana Zero X, principalul concurent, desi are o putere de 23cp, se prezinta nu doar cu un cuplu de 68Nm si o masa proprie de numai 73kg, valori net superioare modelului austriac, ci si un pret de vanzare (in SUA) de numai 7,495$.

Vom reveni cu o prezentare completa dupa lansarea oficiala.

KTM | via Hell For Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.