Cauta in stiri

RSS Feed

modele electrice

MotoCzysz va lansa un superbike electric

08.04.2009
Foto ©: MotoCzysz

Dupa ce a dezvoltat revolutionarul prototip MotoCzysz C1, cu care dorea sa participe in MotoGP, fostul pilot american Michael Czysz a lasat sa se inteleaga ca lucreaza in prezent la o noua motocicleta, propulsata de data aceasta electric.

Fondatorul companiei MotoCzysz a declarat: "A devenit foarte evident pentru mine ca lucram sa progresez intr-o era ce se apropie de sfarsit - poate ar trebui sa ma linistesc si sa incerc sa conduc intr-o era ce va veni."

Modelul electric MotoCzysz E1pc este intr-un stadiu avansat de dezvoltare si va fi prezent in aceasta vara la startul competitiei TTXGP, destinata exclusiv noilor tehnologii alternative de propulsie, avandu-l ca pilot pe Mark Miller.

Cel mai important concurent american al viitorului model electric E1pc este in prezent impresionantul Mission One, dar Michael Czysz insista ca motocicleta sa va fi net superioara acesteia din urma si ca va putea fi achizitionata la un pret semnificativ mai mic.

Update: MotoCzysz E1pc are un cadru realizat din fibra de carbon si aluminiu, suspensie fata/spate Ohlins pe gaz, jante Carbon BST de 16,5 inch, dublu disc fata Brembo de 320 mm, disc spate Brembo de 220 mm, si un pachet de baterii MotoCzysz PMDC Li-ion.

Motocicleta cantareste 195 kg iar cei 115 cp declarati o propulseaza pana la o viteza maxima de peste 240 km/h, in cazul utilizarii unei cutii de viteze cu o singura treapta, sau poate atinge peste 270 km/h cu o cutie de viteze in mai multe trepte.

MotoCzysz via MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.