Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

Motoreta Mobra va fi renascuta!

Paul Lozba | 01.04.2009
Foto ©: Alf Investment Group

La inceputul saptamanii publicam un articol conform caruia ar exista posibilitatea relansarii motoretei Mobra. Motoflash a contactat noul detinator al marcii in Romania, Alf Investment Group, iar acesta ne-a confirmat zvonurile aparute.

Desi nu ne-a putut oferi prea multe detalii, am aflat ca succesorul celebrei Mobre se afla intr-un stadiu avansat al dezvoltarii, acesta urmand a fi prezentat oficial la inceputul anului viitor, cel mai probabil la SMAEB. Noul model isi va face intrarea intr-un moment in care scuterele chinezesti domina piata vehiculelor care se pot conduce fara carnet.

Primele modele vor fi comercializate intai cu un propulsor modern de 49cmc in 4 timpi, de origine italiana, pentru a fi accesibile unei categorii mari de consumatori, urmand ca in cazul unui raspuns pozitiv al pietei sa se comercializeze si versiuni cu propulsoare mai mari, de 125 respectiv 250cmc. Cadrul din otel tubular va fi de conceptie proprie iar design-ul va fi semnat de o companie italiana specializata.

Mai sus puteti vedea in exclusivitate una din schitele viitorului model, ce se prezinta cu o linie de design simpla dar moderna, aceasta preluand elemente de stil de la modelul original Mobra 50. In schita mai observam prezenta unui radiator de racire dar si a unui amortizor central, ce va inlocui clasicele amortizoare laterale.

Noua Mobra isi propune sa fie o motocicleta moderna robusta, foarte accesibila dar si fiabila, cu un consum redus si usor de intretinut . Daca produsul final va reusi sa intruneasca toate aceste calitati, succesul de piata nu va sta deoparte. Va vom tine la curent cu acest subiect.

Bookmark and Share
Pareri mixte by Devil on 02.04.2009
Pe de o parte imi pare oarecum bine sa aud ca o sa avem producatori autohtoni de motociclete, pe de alta ma tem ca asta s-ar putea sa insemne de acuma taxa de prima inmatriculare si la motociclete.
Tare bine ar fi... by Daniel on 28.06.2009
Eu posed o Mobra 50 Super, si este foarte fiabila, chiar mai buna si mai puternica decat un scuter. La cei 49 cmc are 4.5 CP, dublu fata de un scuter, consum mic, demarajul mult mai rapid datorita cutiei manuale... Singurul defect este zgomotul. Daca va fi relansata, si daca nu vor schimba mult proiectul, sunt sigur ca va avea mare succes, daca pretul va fi apropiat de cel al unui scuter chinezesc, care de la magazin pana acasa se strica de cateva ori, si intr-o luna de naveta e deja uzat de vai-de-mama-lui...
parere by marian florea on 03.01.2010
eu am avut o mobra si un hoinar am fost foarte multumit de ele .dar daca ar fi motorul de cel putin 100 cm 3 si redus zgomotul. la un pret 25 30 milioane lei vechi ..ar fi superrr/.
mobra by vasile on 09.05.2010
Am o motoreta Mobra din anul 1972[repet:1972] si merge perfect si acum.Secretul ?Sa o iubesti si daca apar mici defectiuni sa nu le lasi, ci sa le remediezi imediat.Nu prin nu stiu ce sevice, ci cu propriile tale maini - foarte important.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.