Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

Motus MST-01, primul sport tourer american cu motor V4

17.09.2009
Foto ©: Motus Motorcycles

Motus Motorcycles, cel mai nou producator american de motociclete, a anuntat partneriatul cu compania Pratt & Miller Engineering pentru dezvoltarea si productia seriei MST. In imaginea alaturata puteti vedea un teaser ce prefigureaza primul model din aceasta serie, Motus MST-01.

Fondata in 2008, Motus este o companie privata ce se pregateste sa intre pe piata cu prima motocicleta sport touring americana propulsata de un motor V4. MST-01 este un model proiectat de la zero si reprezinta, in viziunea celor de la Motus, urmatoarea generatie de motociclete sport touring, proiectata pentru performanta si confort.

Pratt & Miller Engineering este o companie de top de inginerie, nu foarte cunoscuta in industria moto insa cu o reputatie deosebita in cea auto datorita succeselor din cursele de anduranta, avand printre altele si sase victorii la renumita cursa de 24 de ore Le Mans.

Seria MST, ce va include modelele MST-01 si MST-R, va fi propulsata de un nou motor V4 construit de Motus, dispus longitudinal, complet diferit de alte motoare existente pe piata. Platforma tehnica va beneficia de numeroase tehnologii avansate precum cadrul de tip grila spatiala din crom-molibden si carenaj din fibra de carbon. Obiectivul este de a obtine o motocicleta usoara, performanta, confortabila si cu o manevrabilitate foarte buna..

Americanii de la Motus considera ca nu a fost niciodata un moment mai bun pentru a aduce ceva cu adevarat neasteptat in lumea motorsportului. Cu siguranta aparitia lor reprezinta o supriza foarte placuta pentru industrie, in special pentru cea americana, suprasaturata de producatorii de motociclete custom. Ramane de vazut cat de oportuna va fi lansarea acestui nou sport tourer cu motor V4, intr-o perioada in care Honda se pregateste intens sa isi relanseze legendarul VFR, inventatorul clasei sport touring, ce se anunta a fi o adevarata vitrina tehnologica a companiei japoneze.

Asteptam cu nerabdare mai multe detalii despre viitoarea motocicleta Motus.

Motus Motorcycles via The Kneeslider

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.