Cauta in stiri

RSS Feed

modele 2009

Norton 961 Commando va intra in productie in 2009

23.10.2008
Foto ©: Norton

Norton s-a intors in mainile britanicilor, mai exact in ale afaceristului Stuart Garner din Derbyshire, cumparand cu multe milioane de lire sterline nu numai brand-ul in sine ci toate drepturile si munca de dezvoltare realizata pe parcursul ultimilor 15 ani in Statele Unite ale Americii.

Planurile lui Stuart Garner, in varsta de 39 de ani, sunt de a lansa patru noi modele de strada in urmatorii trei ani, primul dintre ele fiind Norton 961 Commando. In plus, britanicul doreste sa formeze si sa sustina o echipa a fabricii in campionatele mondiale de motociclism viteza, o noua versiune a modelului cu motor rotativ NRV 588 aflandu-se deja in plina dezvoltare sub atenta supraveghere a lui Brian Crighton.

Productia in serie a modelului 961 Commando va incepe anul viitor, dar va fi una de mica amploare, compania anuntand pentru inceput un numar de 200 de exemplare pe an. Ea va avea loc in noua fabrica de la Donington Park, ce urmeaza sa-si dubleze suprafata utila de lucru odata ce lucrurile vor progresa.

Noul Norton 961 Commando este versiunea modernizata si restilizata a clasicului model Commando de la mijlocul anilor 70, avand in plus o motorizare complet noua capabila de 80 cp, pastrandu-si insa configuratia cu doi cilindri in linie.

In ultimii ani au fost create in Statele Unite ale Americii trei versiuni ale modelului 961 Commando, si nu se cunoaste in acest moment care dintre ele va fi aleasa pentru productia de serie ce va incepe anul viitor.

Cea de baza are o furca fata nereglabila cu jambe de 43 mm, etriere cu patru pistonase si jante cu spite in timp ce varianta sportiva 916S se diferentiaza prin furca fata si suspensiile spate complet reglabile, sistemul de franare Brembo si jantele turnate din aliaj.

Mai exista o editie limitata 961SS cu suspensie Ohlins, sistem de franare ultra performant Brembo si jante realizate din fibra de carbon.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.