Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Norton M28 - concept monociclindric

27.06.2008
Foto ©:

Arron Rogers, viitor absolvent al sectiei de design din cadrul Universitatii Coventry-Marea Britanie, crede ca secretul unei motociclete extrem de performante si usoare este simplificarea. Prin urmare, elementele mecanice iau locul carenajului in timp ce motorul monocilindric de 499cc este folosit ca parte integrata in cadrul din fibra de carbon. Conceptul M28 are un motor racit pe aer, alimentat cu bio-etanol printr-un sistem de injectie care ar trebui sa dezvolte aproximativ 70cp. Valvele sunt actionate desmodromic, o tehnologie pe care Norton a patentat-o in 1924.

Suspensia conceptului Norton M28 este probabil cea mai revolutionara caracteristica. In timp ce furca fata o putem considera comuna motocicletelor concept, suspensia pe spate de tip VPP (Virtual Pivot Point), inspirata din mountain bike, este folosita pentru prima oara in cazul vehiculelor motorizate pe doua roti. Rezervorul de 15 litri si filtrul de aer sunt situate sub sa, coborand centrul de greutate si oferind motocicletei un aspect unic.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.