Cauta in stiri

RSS Feed

modele electrice

Noul KTM E-Bike prezentat la FIM

21.02.2009
Foto ©: FIM

Primele fotografii cu noua motocicleta electrica a austriecilor de la KTM, denumita E-Bike, si-au facut ieri aparitia pe site-ul FIM

Asa cum va anuntam inca de la sfarsitul anului trecut, KTM va lansa pe piata in 2010 o motocicleta enduro electrica de serie mare cu zero emisii poluante. Aceasta va avea un motor electric cu un cuplu motor de 40 Nm si baterii lithium-ion capabile sa ofere o autonomie de 40 de minute in conditii de cursa, ele putand fi reincarcate in doar o ora.

Din fotografie putem observa ca motocicleta este un KTM clasic cu o silueta foarte compacta ce ascunde bine motorul electric si pachetul de baterii. Rotile sunt ca la orice enduro veritabil, de 21" pe fata respectiv 18" pe spate. Din fotografii mai observam lipsa manetei de ambreiaj, si forma diferita a basculei. Alte detalii tehnice sunt necunoscute deocamdata insa se pare ca Zero X si Quantya Strada vor avea de infruntat o competitie puternica.

Federatia Internationala de Motociclism (FIM) promoveaza viitorul ecologic al motociclismului si sustine folosirea surselor alternative de energie. Aceasta organizeaza odata cu conferintele sale anuale, o expozitie de motociclete electrice provenite de la diversi constructori. Expozitia are loc in acest weekend la hotelul Crowne Plaza in Geneva.

In afara de austriecii de la KTM, la expozitie mai sunt prezenti elvetienii de la Quantya ce au prezentat  in premiera mondiala noul SuperMoto (vezi foto 3) dar si creatorii motocicletei electrice TTX01.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.