Cauta in stiri

RSS Feed

modele electrice

Noul supermoto electric Zero S 2009

07.04.2009
Foto ©: Zero Motorcycles

Asa cum a anuntat oficial spre sfarsitul anului trecut, compania americana Zero Motorcycles a lansat pe piata o noua motocicleta electrica, din categoria supermoto, la numai cateva zile dupa ce a stabilit doua recorduri mondiale cu modelul Zero X.

Zero S utilizeaza un pachet de baterii Li-ion patentat de companie si denumit Z-Force. Acesta ajuta motocicleta grea de 102,1 kg sa atinga o viteza maxima de 96,6 km/h. Noul supermoto a fost dezvoltat in special pentru mediul urban, avand o autonomie de 97 km, dupa care sunt necesare 4 ore de reincarcare la o priza normala de 220V.

Motorul electric dezvolta 31 de cai putere si un cuplu impresionant de 84,6 Nm. Cadrul realizat din aluminiu, jantele spitate de 16 inch, furca fata inversata, si design-ul modern intregesc oferta producatorului american.

Noul supermoto electric Zero S 2009 este omologat pentru uzul stradal si costa 9.950 de dolari americani. Deocamdata livrarile vor incepe in luna mai a acestui an numai pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar suntem convinsi ca va ajunge in scurt timp si in Europa.

 Zero Motorcycles

Bookmark and Share
pont by Stingaceanu Andrei on 08.04.2009
Pretul mi se pare relativ mic raportat la tehnologie / performante. E placut sa stii ca mergi moka prin oras. Cu 4h incarcare e folosibila zi de zi insa "the electrical engine breakthrough" va fi atunci cand se va putea incarca full in mai putin de 30min. Btw, stie cineva daca bateria poate fi incarcata partial? (e.g: bateria e pe 0 si o tin 1h in priza. Va merge 97 / 1 = aprox 24km dupa asta?)
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.