Cauta in stiri

RSS Feed

ipoteze

Noul supersport Benelli de 600cc

26.07.2008
Foto ©:

Conform revistei online MotorBox, Benelli lucreaza la o noua motocicleta sport de 600cc pentru a se lupta direct in 2009 cu brigada japoneza. In afara de Gilera 600 nu a existat nici un alt supersport de 600cc fabricat recent in Italia, dar Benelli doreste sa schimbe acest lucru.

Dorind sa renunte pentru moment la motoarele specifice firmei in trei cilindri, se asteapta ca Benelli sa foloseasca o configuratie patru in linie pentru supersport-ul italian. Spre deosebire de Triumph, care a avut succes cu traditionalul motor in trei cilindri Daytona 675, Benelli vrea sa infrunte modelele japoneze cu o motorizare de 600cc in patru cilindri.

Modelul 2009 Benelli 600 va avea un motor ultra-performant,16 valve, DOHC, racit cu lichid, alimentat prin injectie ce va produce in jur de 125cp. Schimbarile si mai radicale apar insa la capitolul cadru si suspensie. In loc de aluminiu sau teava tubulara din otel, Benelli 600 va avea un cadru din fibra de carbon, bascula monobrat si furca fata in stilul Bimota Tesi.

Pierluigi Marconi, care a lucrat la Bimota si a creat furca fata impreuna cu sistemul de directie revolutionar a modelului Tesi, este acum director tehnic la Benelli, deci ne putem astepta la surprize placute in ceea ce priveste supersport-ul din 2009, Bimota 600. Este de asteptat ca prototipul modelului sa fie prezent anul acesta in cadrul Salonului EICMA din Milano.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.