Cauta in stiri

RSS Feed

ipoteze

Oberdan Bezzi deseneaza Suzuki Gladius

09.03.2010
Foto ©: Oberdan Bezzi

Suzuki SFV 650 Gladius a fost lansat oficial in toamna lui 2008, ca o alternativa restilizata a popularului SV 650. Desi s-a prezentat cu un aspect unic pentru o motocicleta japoneza, designul avea elemente inspirate din stilul naked-urilor italiene.

In ciuda faptului ca a castigat premiul japonez Good Design Award in ianuarie 2010, din punctul de vedere al italianului Oberdan Bezzi designul lui Gladius nu este punctul sau forte.

Astfel, acesta a realizat o restilizare completa a naked-ului japonez, renuntand la formele organice in favoarea unora mai angulare, rezultatul fiind un look mai masculin si mult mai agresiv. Dupa parerea noastra, designul lui Bezzi reprezinta o evolutie reusita a celui actual si se apropie mai bine de aspectul unui streetfighter modern.

Bezzi si-a mai imaginat si versiunea cu un look mai sportiv Gladius R, varianta semi-carenata a lui Gladius, inspirata mai tare de liniile actualului SV 650 S. Pentru mai multe creatii ale designerului italian, accesati site-ul acestuia Moto Sketches.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.