Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Peugeot HYmotion3 Compressor Concept dezvaluit la Paris

03.10.2008
Foto ©: Peugeot

Peugeot a prezentat la Paris Motor Show un nou concept botezat HYmotion3 Compressor ce combina tehnologii vazute pana acum pe scutere ca Piaggio MP3, Gilera Fuoco, BMW C1, Adiva AD250 si masina Toyota Prius.

BMW C1 a venit cu o siguranta mult imbunatatita datorita acoperisului sau ingenios, cele 2 roti prezente pe Piaggio MP3 au adus o stabilitate record iar tehnologia de propulsie hibrida de pe Prius au adus economia de combustibil si emisiile scazute la noi nivele. Noul Peugeot Hymotion3 Compressor Concept prezentat ieri la Paris Motor Show imbunatateste si combina toate aceste tehnologii rezultand in cel mai hi-tech scuter dezvoltat vreodata. Si daca asta nu te-a impresionat, mai mentionam ca are si tractiune integrala pe toate cele 3 roti.

Cu acoperisul sau de sticla si cele 3 roti, HYmotion3 Compressor este un hibrid ce are 2 motoare electrice de 4cp plasate in fiecare din rotile din fata dar si un motor supraalimentat de 125cmc si 20cp care propulseaza roata spate. Scuterul poate fi condus in 3 moduri: electric, doar benzina si hibrid cu tractiune integrala.

Doua bare din aluminiu sustin acoperisul de sticla ce ofera o protectie rezonabila la intemperii pentru ocupanti. Conceptul mai dispune de o camera video montata in spate, control electronic pentru acceleratie si frane, cadru din otel tubular, suspensie fata tip paralelogram (ce permite rotilor sa se incline) cu un amortizor montat transversal in centrul acesteia, frane cu ABS si un sistem de regenerativ de franare ce incarca automat bateriile care alimenteaza cele doua motoare electrice.

HYmotion3 accelereaza de la 0 la 100km/h in 11.2 secunde, face sfertul de mila (400m) in 17.6 secunde si este capabil de o viteza maxima de 110km/h. Cu siguranta nu este o racheta dar numerele indica faptul ca acest concept ofera suficienta performanta pentru oras dar pentru foarte multi satisfacatoare chiar si pentru excursii medii in afara acestuia. Acest scuter ar putea fi ideal pentru cei ce inca nu s-au hotarat sa treaca de la masina la 2 roti din cauza lipsei confortului, sigurantei si a stabilitatii.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
cat costa? by mihai on 04.11.2010
de unde se poate cumpara?
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.