Cauta in stiri

RSS Feed

NOU: Piata motocicletelor electrice intr-o continua expansiune

Piata motocicletelor electrice intr-o continua expansiune

Ciprian | 20.02.2014
Foto ©:

Spunem asta deoarece au aparut diverse modele si concepte la Auto Moto Indian Show, EICMA si multe alte saloane moto.

Ce a facut sa se mareasca aparitia acestora? Cu siguranta, cererea, fiindca dorim sa avem un consum cat mai mic atunci cand ne deplasam cu motocicleta si desigur, o acceleratie destul de buna.

Vom lua cateva exemple pentru a observa performantele si specificatiile acestora.

Kiwami, noua motocicleta electrica din Japonia, a aparut la Auto Moto Indian Show si este capabila sa inregistreze o viteza de 100 mp/h (160 km/h) si cu o durata de viata a bateriei de 120 mile adica 193 km. Pretul acestei motociclete este de 17.000 E.

Un model mai puternic ar fi Voxan Wattman, fiind cea mai puternica motocicleta electrica. Dezvolta 200 de cai putere si accelereaza de la 0-100 km/h in doar 3,4 secunde. Viteza maxima este de 170 km/h iar autonomia de 180 km. Nu te duce pana la Brasov, dar pe Valea Prahovei tot ajungi!

Greutatea totala este de 350 kg, dar dat fiind faptul ca in mare parte aceasta este data de acumulatori putem spune ca este compensata . Sa nu uitam totusi ca avem un raport de 200 cai/350 kg ceea ce e destul de bine!

Motocicleta a fost lansata la salonul Moto de la Paris iar pretul nu a fost inca dezvaluit.

Cele mentionate mai sus sunt doar o parte din motocicletele electrice. Sunt multe altele si ne asteptam la schimbari ce ne pot face viata mai usoara pe zi ce trece.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.