Cauta in stiri

RSS Feed

modele speciale

Prima motocicleta cu motor pe hidrogen

16.02.2009
Foto ©:

Doi studenti americani au realizat primul prototip de motocicleta propulsat cu ajutorul un motor pe hidrogen, dorind sa compare eficacitatea celulelor de combustie pe baza de hidrogen, a arderii interne si a propulsiei electrice.

Alex Bell si Andres Pacheco au conceput proiectul in cadrul Colegiului Swarthmore avand la dispozitie un buget de 10.000 de dolari, utilizand o motocicleta Buell Cyclone radical modificata.

Motorul cu celule de combustie pe baza de hidrogen este un Ballard, capabil sa dezvolte 1,6 cai putere, iar cel electric a fost realizat de compania italiana CFR din Modena. Hidrogenul stocat in doi cilindri denumiti Ergenics este eliberat prin incalzire producand curent electric folosit ulterior pentru propulsie.

Desi experimental, proiectul a demonstrat o eficienta de 50% a acestui tip de motorizare, prototipul urmand sa fie dezasamblat la sfarsitul semestrului universitar si folosit pe componente in alte activitati similare.

Via | Two Wheels Blog

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.