Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

Prima motocicleta de serie pe gaz

25.02.2009
Foto ©: Zanella

In timp ce unele companii precum KTM intentioneaza sa produca in serie motociclete electrice, altii se indreapta spre solutii diferite de propulsie tot cu un caracter ecologic.

Compania Zanella din Argentina, producatoare de motociclete, scutere si quad-uri, a dezvoltat o motocicleta ce functioneaza cu gaz natural comprimat (CNG), combustibil considerant mai putin poluant decat carburantii utilizati in prezent la scara mondiala.

Incepand de luna viitoare, producatorul argentinian Zanella va oferi spre vanzare modelul Rx150 special modificat cu doua rezervoare de gaz, ce ofera o autonomie de aproximativ 200 km. Motocicleta este dotata cu un al treilea rezervor de benzina, cu o capacitate de 3,5 litri, gandit pentru a nu ramane in drum atunci cand nu se gaseste gaz.

Avantajul utilizarii gazului natural comprimat in locul benzinei este in primul rand costul de exploatare mult mai scazut, spre exemplu pretul gazului in Argentina fiind de sase ori mai mic decat cel al benzinei.

Zanella Rx150 pe gaz costa cu 285$ mai mult decat acelasi model alimentat cu benzina, diferenta de bani ce poate fi recuperata rapid in functie de cat de mult utilizati motocicleta.

Via | Bikes in the Fast Lane

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.