Cauta in stiri

RSS Feed

test drive

Primul test drive Yamaha R1 2009

19.01.2009
Foto ©: MCN

O serie de piloti de teste au fost invitati in Australia pe circuitul Eastern Creek din Sydney pentru a incerca mult asteptatul Yamaha R1 2009.

Michael Neeves de la publicatia MCN a avut ocazia sa fie printre primii oameni care au testat noul motor derivat din cel utilizat de Valentino Rossi in MotoGP, ramanand extrem de impresionat de acesta.

"Stand pe noul R1 pentru prima oara, spatele este mai ridicat si fata mai joasa decat a modelului din 2008 iar pozitia de pilotat este mai compacta, un semn bun ca R1 este foarte serios pe pista."

"A tura motorul pentru prima oara, este greu sa intelegi cat de repede danseaza acul de turometru pe cadran; se invarte mai mult ca la o motocicleta GP de 500 cmc in doi timpi decat ca la un model de strada de un litru."

"In timpul testelor noastre initiale R1 a fost echipat cu anvelope de strada si a fost foarte usor sa mentii aderenta pe spate, precum increderea si pulsul motorului, derapajele fiind usor de realizat si controlat."

"Echipata mai tarziu cu anvelope mai moi am putut beneficia de intreaga experienta R1 si am ramas profund impresionat."

"Sincer R1 accelereaza precum ar avea un motor de curse; are cuplu de V-twin la turatii joase si putere uluitoare de patru cilindri spre zona rosie."

"Sunetul motorului la utilizare maxima este identic cu cel al modelului M1 pilotat de Rossi; este precum ai avea propria motocicleta de MotoGP pentru strada. Abia astept sa o aud echipata cu o evacuare de curse."

"Yamaha a reusit sa ne ofere prin noul R1 ce-i mai bun din ambele lumi. Tremuram dupa primul meu tur, este atat de diferita, captivanta si al naibii de buna."

"Intr-un fel face sa para ca celelalte motociclete sport disponibile sunt un pic invechite si demodate. Impresionat nu este cuvantul potrivit."

Via | MCN

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.