Cauta in stiri

RSS Feed

prototipuri inedite

Proiectul britanic Angelic Bulldog

06.04.2009
Foto ©: Powertech Engineering

Proiectul Powertec Angelic Bulldog s-a nascut in Marea Britanie la initiativa lui Gabriel Uttley, si reprezinta o tentativa de doborare a recordului mondial de viteza la sol pe o motocicleta.

Actualul record a fost stabilit in luna septembrie a anului trecut, atunci cand Rocky Robinson si motocicleta sa "Ack- Attack" au fost inregistrati cu incredibila viteza de 580,83 km/h.

Gabriel Uttley, project manager si pilotul echipei, si-a propus sa atinga vara viitoare la Bonneville Salt Flats in Statele Unite ale Americii peste 640 de km/h la bordul motocicletei "Angelic Bulldog", lunga de 6,6 metri.

Motorul cu combustie interna RPA-V8 Macroblock are o capacitate cilindrica de 2.800 cmc, a fost realizat din doua motoare de Suzuki Hayabusa, dezvolta in mod normal 450 de cai putere la 10.500 rpm, si are atasat o cutie de viteze Quaife in sase trepte. Pentru tentativa de anul viitor, puterea motorului va fi marita la 750 cp cu ajutorul unei instalatii NOS.

Motocicleta va fi complet carosata pentru a obtine un coeficient de aerodinamicitate maxim si va cantari in final aproximativ 800 de kilograme. Gabriel Uttley spera sa fie primul om care va depasi 640 km/h cu o motocicleta propulsata de un motor cu combustie interna, si sa aduca inapoi recordul mondial in Marea Britanie pentru prima oara din 1937.

Visordown via angelicbulldog.org.uk

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.