Cauta in stiri

RSS Feed

prototipuri inedite

Project M85 inventeaza o noua clasa de motociclete

24.04.2008
Foto ©: Jarrod Duncan

Cantarind doar 57 de kilograme la gol si animata de un motor de 85cc, motocicleta Project M85 vrea sa revolutioneze lumea moto off-road. Comparativ, o motocicleta de trial de competitie este cu 12 kilograme mai grea.

Desi Project M85 nu se incadreaza in nici o formula competitionala prezenta si nu este la fel de capabila ca o motocicleta de trial, ar putea da lovitura ca o motocicleta generala de offroad foarte agila si usoara.

Conceputa si construita ca proiect de design industrial pentru o lucrare de licenta de catre Dustin Griffith si Grady Barfoot, 2 studenti din Colorado, M85 este un prototip 100% functional, o raritate printre prototipurile create de studenti. Combinand cele mai bune parti ale unui mountain bike cu piese moto performante, tinta lor a fost sacombine functionalitatea unei biciclete offroad cu cea a unei motociclete offroad, creand astfel o noua clasa de motociclete.

Greutatea redusa si cauciucurile de trial ar trebui sa permita accesarea unor trasee si zone inaccesibile motocicletelor enduro si motocross, fiind in acelasi timp mai usor de pilotat si mai accesibila pentru incepatori decat orice alta motocicleta de pana acum. Vitezele mai reduse si greutatea mica ar trebui de asemenea sa reduca unele riscuri de accidentare, motive in plus pentru a atrage incepatorii.

Daca motocicleta M85 va ajunge in productie vreodata, aceasta ar putea da startul unei noi generatii de motociclete offroad extrem de usor de pilotat si foarte distractive cu deschidere catre un public tanar foarte larg. Mai jos puteti vedea un videoclip cu M85 in actiune.

Pe forumul Aprilia veti gasi topicul integral ce descrie in amanunt povestea din spatele acestui prototip.

Site-ul Project M85

 

 

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.