Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Renasterea clasicului Norton Manx

31.07.2008
Foto ©: David Mucci

Se pare ca pasiunea studentilor la design pentru marcile de motociclete britanice, care nu mai exista pe piata, a dat inca odata roade. David Mucci a facut parte din acelasi program de studii pentru creatie care a condus la aparitia lui Norton M28, de unde se pot observa clar influentele cafe racer.

Viziunea lui de motocicleta monocilindrica a viitorului este prezentata sub forma unui concept bazat pe legendarul model Norton Manx din anii '50 dar imbunatatit cu tehnica disponibila din prezent.

La fel ca si motocicleta originala, Norton Manx foloseste un motor de 500cc monocilindric racit pe aer dar de data aceasta supraalimentat. David propune un cadru bine gandit ce permite o racire eficienta dar solutia gasita pentru sistemul de franare poate fi considerata exagerata. Saua unica ce incorporeaza stopul impreuna cu sistemul de evacuare de sub ea intregesc aspectul simplu dar interesant al modelului.

Un alt element complet nou este folosirea doar a jugului inferior dintr-o furca fata standard, in care sunt prinse bratele telescoapelor. Davin spera ca sistemul Cross-Over intarit prin montarea ingenioasa a farului sa reduca din greutatea totala a motocicletei.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.