Cauta in stiri

RSS Feed

modele speciale

RetroSBK prezinta modelul tribut Yoshimura Suzuki GS1000

22.12.2008
Foto ©: MotorCycling

Suzuki a lansat modelul GS1000 in 1977, ca apoi sa produca o editie speciala GS1000S in cinstea lui Wes Cooley, omul care a castigat in 1979 si 1980 Campionatul AMA de Superbike la bordul acestei motociclete echipata cu sistem de evacuare Yoshimura.

Cu cei 87 de cai putere, manevrabilitate decenta si extrem de fiabil, Suzuki GS1000 a fost in 1970 modelul cel mai popular dintre toate sportivele acelei vremi. Avand o furca fata reglabila pe aer, cadru din otel tubular si doua discuri de frana pe fata, modelul depasea standardele motocicletelor de serie de atunci.

La mai bine de 30 de ani de cand GS1000 a fost lansat pe piata, William Kenefick de la RetroSBK a construit un model tribut deosebit ce respecta normele moderne din prezent. Motocicleta este la baza un GSX-R1000 2008 si a necesitat peste 100 de ore de munca pentru a ajunge la forma finala.

Cadrul, rezervorul si codita sunt stock, in schimb carena retro din jurul farului si alte parti ce ies in evidenta au fost realizate custom. Motocicleta a primit un monoamortizor Ohlins, sistemul de franare a fost imbunatatit iar motorul ce dezvolta 178 de cai putere la roata are o evacuare integrala marca Yoshimura.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.