Cauta in stiri

RSS Feed

noutati Intermot

Royal Enfield Bullet Classic 2009

16.10.2008
Foto ©: Royal Enfield

Seria motocicletelor Bullet a fost inaugurata de catre Royal Enfield in Marea Britanie in anul 1932. Acum, 76 de ani mai tarziu, compania exilata in India in anii '60 a prezentat in cadrul salonului moto Intermot de la Koln modelul Bullet Classic 2009.

Noul Bullet 500 Classic are la baza modelul G2 Bullet fabricat in 1955, pastrandu-si aspectul retro britanic inconfundabil dar avand in acelasi timp suficiente imbunatatiri tehnice pentru a corespunde cerintelor din prezent cat si normelor de poluare in vigoare.

Cadrul este proiectat de la zero de catre inginerii de la Ducati, cutia de viteze are acum cinci viteze, sistemul de franare este pe disc iar in plus motocicleta beneficiaza de starter electric si un indicator al nivelului de benzina.

Modelul Bullet 500 Classic este echipat cu un motor monocilindric complet nou de 499 cmc ce produce o putere de 27,2 cp la 5.250 rpm si un cuplu motor de 41,3 Nm la 4.000 rpm. Motorul este alimentat prin injectie electronica si indeplineste normele de poluare Euro 3. Noul model va fi disponibil la vanzare in Europa incepand cu luna ianuarie 2009 si ar trebui sa fie lansat in India spre sfarsitul anului viitor.

Motocicletele Royal Enfield se afla in productie continua de peste 100 de ani, compania britanica fiind cea mai veche marca de motociclete inca in viata, povestea lor de succes continuand in 2009 prin modelul prezentat.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.