Cauta in stiri

RSS Feed

modele noi

Softail Slim

Costi Radoi | 23.02.2012
Foto ©: Harley-Davidson

Harley-Davidson este un brand ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pana si cei care nu au treaba cu motociclismul, au auzit de Harley-Davidson. Pentru anul 2012, compania din Milwaukee a pregatit, printre altele, o surpriza extraordinara: Harley-Davidson Softail Slim.

In aceasta motocicleta este cuprinsa istoria HD, deoarece gasim atat elemente clasice, cum ar fi acel ghidon Hollywood Handlebar, cu un design inspirat dupa bobber-ele din 1940, pana la consola "Cat-Eye", atat de contemporana care incadreaza un vitezometru de tip retro cu fond alb, langa indicatorul modern de treapta.

Insa ceea ce este simbolul HD este motorul 2V racit cu aer, cu distributie cu tije impingatoare si sunet inimitabil. Si pentru ca vorbim despre istorie si evolutie, vom vedea ca actualul motor Twin Cam 103, este de fapt un update ce are in spate o istorie bogata in motoare, cum ar fi: Flathead, Knucklehead, Panhead, Shovelhead, Evolution, Twin Cam 88 si Twin Cam 96. Toate aceste motoare au in comun solutia constructiva, insa timpul si tehnologia noua le-au facut sa devina din ce in ce mai durabile si mai performate, acest lucru observandu-se de la un motor la altul. Practic, daca este sa analizam la rece, atat solutia constructiva cat si motoarele in sine, reprezinta exact mostenirea pe care HD a lasat-o lumii, incepand cu 1909, cand primul HD cu motor 2V a iesit pe poarta fabricii. Un alt aspect important al motorului este faptul ca acesta este alimentat printr-un sistem de injectie electronica secventiala, iar la acest motor s-a adaugat cutia de viteze cu 6 rapoarte, denumita Six-Speed Cruise Drive, lucru ce face posibila rularea la viteze de croaziera destul de ridicate insa cu un nivel jos de turatie.

Nici franele nu au scapat de atingerea modernismului, avand parte de un sistem ABS ce este ascuns in butucul rotii, pentru a nu strica imaginea clasica a franelor si a furcii. O alta noutate este faptul ca de aceasta data, HD ofera direct din serie un sistem de securitate cu microchip si activare in proximitate, astfel incat motocicleta isi deblocheaza electronica in momentul in care rider-ul se apropie de aceasta, avand cheia de contact si brelocul cu respectivul chip, iar electronica este ascunsa in asa fel incat nu se vede absolut niciun fir sau echipament. Aceasta motocicleta este chiar o opera de arta.

Din fabrica vine echipata cu Dunlop D402, o anvelopa ce deja si-a facut fani printre clientii de HD.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.