Cauta in stiri

RSS Feed

test drive

Test drive KTM 990 Adventure R 2009

13.01.2009
Foto ©: KTM

KTM 990 Adventure R a fost lansat oficial anul trecut in cadrul salonului moto EICMA din Milano, impunandu-se ca un nou varf de gama in fata modelului 990 Adventure S.

Acesta este cel mai puternic Adventure de pana acum, motorul derivat din cel al modelului Superduke dezvoltand 115 de cai putere, cu 17 cp mai mult decat a versiunii precedente.

Cursa suspensiei fata-spate fost si ea imbunatatita, fiind cu 55 mm mai mare decat cea a modelului standard 990 Adventure, pentru a face fata mai bine pe teren accidentat.

Chris Newbigging de la MCN a avut ocazia sa testeze noul model in Sardinia pe parcursul a 250 de kilometri, atat pe strada cat si in offroad, si iata la ce concluzii a ajuns:

"Adventure R este notabil mai nervos decat motocicleta standard, dar nu salbatic si este usor de pilotat pe drumuri necunoscute din cauza flexibilitatii marite."

"Inaltimea mai mare a seii poate face motocicleta ciudata in timpul stationarii, chiar daca am peste 1.80 m. Are cursa suspensiei mai mare fata de modelul standard, setarile tari facand-o mai inchegata pe drumuri denivelate fara a compromite calitatea pilotajului."

"Singurul minus este faptul ca ABS-ul montat pe modelul standard nu este disponibil pe modelul R si ar fi util sa fie optiunea disponibila."

"Saua este mai putin confortabila; totusi o sa cu gel este disponibila ca optiune extra. Pilotand motocicleta in offroad Adventure R s-a dovedit capabil dar a fost limitat in noroi de anvelopele standard iar unii piloti incepatori ar putea fi intimidati de puterea modelului."

"Per total Adventure R este la fel de versatila ca motocicleta standard dar putin mai capabila peste tot."

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.