Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Tier Motorsports prezinta Yamaha R1

03.12.2008
Foto ©: Tier Motorsports

In ultimele decenii, unii producatori si specialisti independenti au incercat sa gaseasca un inlocuitor al furcii fata obisnuite cu doua telescoape, experimentand tot felul de solutii tehnice alternative pe motociclete.

Totusi, BMW pare sa fie singurul care a reusit sa implementeze un sistem diferit de suspensie si sa aiba succes cu acesta.

In teorie, unele solutii alternative pot sa prezinte avantaje logice, in practica insa, foarte putine din ele si-au dovedit functionalitatea. Este si cazul companiei Tier Motorsports care a realizat designul unui concept de Yamaha R1, cu furca fata standard upside-down inlocuita de o bascula monobrat si un monoamortizor.

Avantajele declarate ale noii configuratii sunt, printre altele, o stabilitate marita la viteze mari, un comfort mai bun, o manevrabilitate superioara, performante mai bune la franare si posibilitati complete de reglare. Toate acestea suna bine dar in realitate nu stim cine ar schimba furca fata upside-down moderna, cu performante demonstrate deloc de neglijat, a modelului Yamaha R1.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.