Cauta in stiri

RSS Feed

modele speciale

TTX01, motocicleta electrica de 200 km/h

29.11.2008
Foto ©: Gizmag

Azhar Hussain, fondatorul TTX GP, versiunea ecologica a competitiei Isle of Man TT, este omul la cererea caruia s-a creat un prototip de motocicleta electrica sport denumit TTX01, ce a fost prezentat recent in cadrul salonului moto NEC din Marea Britanie.

Motocicleta a fost construita utilizand cadrul, sistemul de suspensie si carenajul unui GSX-R, cele doua motoare electrice care o propulseaza producand 86 de cai putere si 125 de Nm.

In prezent, modelul TTX01 poate atinge o viteza maxima de 176 km/h si accelereaza de la zero la 96 km/h in 3,5 secunde. Daca i s-ar modifica raportul final de transmisie motocicleta ar putea atinge 200 km/h, afecatandu-i in schimb accelerarea de la viteze mici.

Potrivit lui Azhar Hussain, scopul este de a produce in jur de 50 de unitati TTX02 pana in 2010. Modelul 02, ce se va baza pe TTX01, va avea un cadru din fibra de carbon, tractiune pe ambele roti, seturi de baterii interschimbabile de 20 kW, totul la un pret in jur de 24.000 de euro.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.