Cauta in stiri

RSS Feed

modele speciale

Tucson BT550 Superleggera cantareste doar 97kg

25.12.2008
Foto ©: Tucson Motorcycles

Tucson Motorcycles din Franta a terminat proiectul BT550 Superleggera, ce avea ca scop initial construirea unei motociclete sport echipata cu un motor Aprilia de 550 cmc ce nu trebuie sa depaseasca pragul de 100 de kilograme.

In urma masuratorilor oficiale, Tucson BT550 Superleggera cantareste doar 97kg cu ulei in motor si apa in instalatia de racire, dar fara benzina in rezervorul de combustibil.

Initiatorii acestui model nu au de gand sa se opreasca aici, motocicleta urmand sa primeasca jante din fibra de carbon in locul celor de aluminiu, fapt ce ar mai elimina 2,5 kg din greutatea finala.

Compania franceza planuieste sa modifice motorul Aprilia pentru a functiona cu E85 si sa inlocuiasca carenajul din fibra de carbon cu unul realizat dintr-un material organic. Ambele lucruri vor fi realizate pentru a reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.

In acelasi timp, utilizarea combustibilului E85 ar trebui sa adauge inca 10% la puterea actuala a motorului de 70 de cai putere. In stadiul actual, Tucson BT550 Superleggera are un raport putere/greutate de 7:1 fata de un CBR 600 RR cu 6:1.

Via | Hell For Leather

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.