Cauta in stiri

RSS Feed

prototipuri inedite

Tucson Motorcycles V-Twin Racer

05.08.2008
Foto ©: Tucson Motorcycles

Tucson Motorcycles din Franta, infiintata de inginerul Jeff Robert, a dezvoltat o noua motocicleta pentru a concura impotriva celorlalte modele europene echipate cu motoare v-twin.

Planul lor este sa combine greutatea redusa cu dimensiuni mici pentru a compensa orice dezavantaj in lupta cu Ducati, Buell si Aprilia. Primul lor prototip, echipat cu un motor de SV 650, a servit ca baza experimentala pentru noul concept BT550 Superleggera care va fi propulsat de un motor V2 Aprilia de 550cc.

Design-ul simplu al motocicletei, aflata inca in stadiul de dezvoltare, este creatia lui Yann Bakonyi de la Bako Design. Prototipul, Veloce 1, are doar 144 kg si se lucreaza in prezent pentru a obtine o greutate si mai redusa. Echipa de la Tucson Motorcycles doreste sa ajunga la dimensiunile unei motociclete de 125cc pentru a asigura o viteza pe curbe echivalenta cu cea a competitorilor mai mari. Prototipul este disponibil spre vanzare la un pret de 15,000 de euro pentru a ajuta finantarea proiectului.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.