Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Un nou design de motocicleta electrica

24.03.2009
Foto ©: Royce Creasey

Royce Creasey a dezvoltat acest concept de motocicleta electrica cu care intentiona sa participe anul acesta la TTXGP, prima competitie destinata vehiculelor ecologice capabile sa atinga viteze mari utilizand surse alternative de energie.

Din pacate sponsorii proiectului s-au retras chiar inainte de inceperea constructiei prototipului, autorul acestui model inedit ramanand deocamdata cu planurile pe hartie.

Motocicleta are o pozitie de pilotat cu picioarele inainte, aerodinamica purtand aici un rol extrem de important. Cele 150 de kilograme de baterii litium-ion alimenteaza un motor electric "twin-rotor" realizat de Lynch Motor Company, capabil sa dezvolte 100 de cai putere.

Royce Creasey crede ca masa totala a modelului sau electric nu ar trece in final de 300 kg si ca poate atinge cu acesta o viteza maxima de 320 km/h. Probabil ca pe masura ce competitiile de anduranta destinate motocicletelor ecologice vor lua amploare, vom vedea din ce in ce mai multe asemenea concepte indraznete.

Via I The Kneeslider

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.