Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Victory prezinta conceptul Core

17.01.2009
Foto ©: Victory

Desi in prima zi a Salonului de la New York si-au facut debutul mai multe motociclete asteptate cat si diverse concepte mai mult sau mai putin inedite, unul care s-a remarcat din start a fost Victory Core.

In spatele creatiei care a starnit deja admiratia tuturor prin originalitate si caracterul inovativ, sta echipa Victory Motorcycles Industrial Design care a dorit sa aduca in atentia publicului un potential cruiser al viitorului. Conceptul este construit in jurul motorului V2 de 1731 cmc al modelului Victory Freedom si dezvolta 97 de cai putere si un cuplu de 114 Nm.

Partea cu adevarat unica la Core este cadrul din aluminiu ce simplifica enorm design-ul si constructia prototipului prin forma sa si prin functiile indeplinite. Acesta incorporeaza rezervorul, carcasa filtrului de aer si a bateriei, mascheaza perfect sistemul electric si reprezinta partea centrala din filozofia de design ce se afla in spatele conceptului. La fabricarea cadrului s-au utilizat multiple tehnologii in premiera, acesta fiind realizat prin turnarea aluminiului topit intr-un mulaj din nisip, de o complexitate foarte mare.

Mike Song, designerul Core, a declarat despre acest concept:Core este o motocicleta pura. Am vrut sa ne lipsim de absolut tot ce nu era necesar si sa construim o motocicleta care incorporeaza cateva din tehnologiile prezente pe Victory Vision. Cadrul si arhitectura motorului Victory Vision ne-au inspirat insa am vrut sa dam nastere unui concept ce depaseste bariera de custom si este in totalitate unic.

Pentru a implementa in totalitate aspectul urmarit, cadrul este unul rigid, cu o suspensie fata de tip upside-down, cea de pe spate lipsind. Un detaliu original este saua construita din lemn de mahon in timp ce anvelopele subtiri dau o silueta eleganta, evitandu-se astfel stereotipul anvelopelor late.

Mark Blackwell, vicepresedintele Victory, sustine creativitatea inginerilor si a designerilor, declarand despre Core ca reprezinta si viziunea brandului care implineste 10 ani. Daca viitoarele modele Victory se vor inspira din acest model ramane de vazut insa suntem multumiti ca am putut vedea inca un concept unic, rezultat al imaginatiei fara limite a designerilor de motociclete.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul Victory.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.