Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Voltra, un alt fel de motocicleta electrica

01.12.2009
Foto ©: Dan Anderson

Dan Anderson, un student australian de design industrial, a proiectat un atractiv concept de motocicleta electrica sportiva, denumit Voltra.

Acesta a fost creat pentru lucrarea sa de licenta si se prezinta cu un aspect minimalist unic, aducand un aer proaspat in design-ul motocicletelor cu sisteme alternative de propulsie. Un detaliu original este cadrul din otel tubular ce imita forma unui rezervor de benzina.

Voltra este un concept electric care exprima incantarea vizuala, ce lipseste in prezent din piata motocicletelor cu propulsie alternativa insa este atat de importanta pentru atractivitatea acestora,” a spus Anderson.”Motocicleta este rezultatul unei cercetari complexe atat in istoria si cultura motociclismului cat si in tehnologia, materialele si procesele de fabricatie folosite. Scopul lui Voltra este acela de a oferi tehnologiei alternative ecologice, atractivitatea necesara succesului,” a mai adaugat australianul.

Motorul conceptului este alimentat de baterii Li-Ion, ascunse in cadrul monoca din fibra de carbon, dezvolta un cuplu respectabil de 129Nm si ar asigura o viteza maxima de cel putin 200km/h. Masa proprie este de 200 kg iar timpul de reincarcare este de doua ore. Autonomia si timpul de rulare depind de stilul de pilotaj insa Anderson declara ca motocicleta ar trebui sa mearga cel putin 90 de minute la o singura incarcare.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.