Cauta in stiri

RSS Feed

Vrei o motocicleta V8 de 334 CP?

Ciprian | 22.05.2015
Foto ©:

Australia nu este doar o tara frumoasa, ci si ofera acum o motocicleta sport cu motor V8.

Doua motoare de Yamaha R1 2006-2008 dau nastere prototipului creat de cei de la PGM, fiind ideea fostului inginer australian de curse Loctite Yamaha, Paul Maloney.

Munca a inceput in 2008 si primul test a fost facut in 2009. Dupa aceea s-au efectuat mici ajustari si imbunatatiri ale motocicletei.

Motorul este compus din cilindrele si pistoanele de R1 montate intr-un carter imens din aluminiu, cutia de viteze este in 6 trepte, si aceasta fiind imprumutata de pe R1.

Rezultatul este un motor de 1996 cmc care este capabil sa dezvolte 334 de armasari, pardon, de cai. Motocicleta este mai puternica decat modelul de pista al celor de la Kawasaki, H2R, care dezvolta 326 CP.

Si cum siguranta este si ea o necesitate la o astfel de putere, i s-a montat o furca fata Ohlins FGX si un amortizor spate TTX, jante Marchesini si frane Brembo.

Carenajul este din carbon iar greutatea totala este de 242 kg.

Ai vrea sa te plimbi cu asa ceva prin Bucuresti? Eh, sunt planuri de lansare. Pretul va fi undeva la 150.000 euro, ceea ce e destul de mult.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.