Cauta in stiri

RSS Feed

tehnologii

Yamaha cu dubla alimentare

30.10.2008
Foto ©: Yamaha

Potrivit publicatiei MCN, constructorul japonez Yamaha dezvolta prima motocicleta din lume cu dubla alimentare, capabila s-a comute din benzina intr-un carburant mai putin poluant si mai ieftin, pe baza de etanol.

Noua tehnologie a fost descoperita intr-o cerere de patentare a inginerilor Yamaha de la inceputul acestei luni, iar daca motocicleta va intra in productie, ar putea propulsa compania japoneza in fruntea cursei pentru reducerea consumului de petrol si a emisiilor poluante.

Yamaha planuieste sa vanda in numar cat mai mare aceste modele, fapt pentru care a ales un motor monocilindric amplasat pe o motocicleta destinata mersului la servici si in general utilizarii zilnice.

Rezervorul de benzina este situat deasupra motorului asemenea unei motociclete obisnuite, dar in spatele cilindrului sub corpul injectorului este situat un rezervor secundar conceput special pentru a depozita etanol sau un amestec de benzina cu etanol, cum ar fi E85. (85% etanol cu 15% benzina).

In Marea Britanie, E85 este cu putin mai ieftin decat benzina si disponibil doar in cateva statii de carburanti Morrisons, dar in Statele Unite ale Americii acesta are un pret de trei ori mai mic decat benzina.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.