Cauta in stiri

RSS Feed

tehnologii

Yamaha dezvolta enduro cu transmisie automata

01.07.2008
Foto ©: Motoflash

Yamaha a depus de curand o cerere de patentare a unei motociclete enduro echipata cu o transmisie automata CVT (Continuously Variable Transmission). Cel putin in teorie, aceasta poate fi o solutie ideala pentru o motocicleta enduro de mica capacitate oferind o livrare a puterii la roata mai eficienta, o siguranta marita in exploatare si un consum de carburant redus.

Desi transmisia automata CVT este folosita in prezent preponderent pe scutere, inginerii de la Yamaha considera ca poate oferi imbunatatiri substantiale in off-road mai ales daca este asistata de un computer. Cel mai mare avantaj l-ar reprezenta exploatarea optima a puterii motorului, ce ar ramane mereu in sarcina maxima, si implicit o acceleratie perfecta pana la viteza de top.

Bazele conceptului de transmisie automata CVT au fost puse acum 500 de ani de catre Leodarno da Vinci iar in prezent Yamaha intentioneaza sa-l foloseasca pentru a schimba evolutia motocicletelor enduro in urmatorii ani.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.