Cauta in stiri

RSS Feed

editii speciale

Yamaha FZ1 Abarth Assetto Corse

14.11.2008
Foto ©: OmniMoto

Karl Abarth, designer auto consacrat si de cinci ori campion european de motociclism, s-a nascut la Viena pe 15 noiembrie 1908 dar s-a mutat definitiv in Italia in 1931.

Acolo a pus bazele companiei Abarth & C. in 1949, fabricand masini de curse si sisteme de evacuare performante, ultimele rezistand pe piata pana in ziua de azi sub marca Abarth, ce incorporeaza in logo-ul sau un scorpion.

Avand in vedere stransa legatura intre Abarth si Fiat, gigantul italian achizitionand in 1971 Abarth & C., dar si colaborarea de succes dintre Yamaha si Fiat, sarbatorirea a 100 de ani de la nasterea marelui designer a fost realizata printr-o editie speciala FZ1 Abarth Assetto Corse.

Yamaha Italia a prezentat in cadrul unei expozitii dedicate marelui Karl Abarth, un model FZ1 preparat special cu suspensii Ohlins, jante Marchesini, discuri de frana Braking actionate de etriere monobloc Brembo, anvelope slick Pirelli Superbike si sistem de evacuare conic Akrapovic din titan. Editia mai are un capac monopost si este vopsita in culoarea alba cu o grafica rosie in stilul Abarth.

Yamaha FZ1 Abarth Assetto Corse este deocamdata un prototip nefiind inca vorba de realizarea unei editii limitate.

Via | OmniMoto

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.