Cauta in stiri

RSS Feed

modele 2011

Yamaha lanseaza noua serie FZ8 2011

12.03.2010
Foto ©: Yamaha

Yamaha a lansat astazi noua serie FZ8, ce va inlocui populara gama FZ6, ale carei modele s-au vandut in peste 250.000 de exemplare de la lansarea din 1998. Seria include naked-ul FZ8 si varianta sa semi-carenata, Fazer 8.

Bazat pe actualul FZ1, noul FZ8 se prezinta cu un design asemanator, principala diferenta fiind data de far, acesta fiind insa similar cu cel al naked-ului entry-level, Yamaha XJ6.

Allrounder-ul Fazer 8 este versiunea semi-carenata a noului naked Yamaha, fiind bazat de asemenea pe fratele mai mare FZ1 Fazer, avand insa carenajul mai apropiat ca aspect de cel al actualului FZ6 Fazer.

Cu scopul de a oferi mixul perfect de putere si cuplu, Yamaha a renuntat la preconceptiile legate de capacitatea cilindrica a motorului, considerand ca principalele doua categorii de pe piata, 1000cmc si 600cmc, sunt impuse de considerente competitionale, precum participarea in campionatele de Superbike si Supersport.

Astfel, inginerii Yamaha au ales o capacitate cilindrica de 779cmc pentru a oferi combinatia perfecta dintre performanta accesibila a unei motociclete de 600 si cuplul instant al uneia de 1000, mult mai potrivita pentru folosirea pe drumurile publice.

Motorul cu 4 cilindri in linie dezvolta  106cp la 10.000 rpm si un cuplu generos de 82Nm la 8.000 rpm, superior celui dezvoltat de Kawasaki Z750, principalul competitor. Conform celor de la Yamaha, noul FZ8 nu este o motocicleta adresata incepatorilor.

Suspensia este asigurata de o furca inversata de 43mm si un amortizor Monocross cu parghie in timp ce franele fata sunt asigurate de etrierele monobloc cu 4 pistonase si discuri de 310mm, ABS-ul fiind disponibil optional.

Pentru extinderea capabilitatilor si imbunatatirea aspectului, o gama larga de accesorii este disponibila pentru noul FZ8,: parbriz, capac monopost, spoiler motor, suport topcase, topcase de 46 de litri, geanta interioara pentru topcase, mansoane incalzite, manere pasager, cric central, ornament radiator, protectii motor, suport de numar cu design deosebit, tankpad, semnalizatoare cu led si rucsac de rezervor.

Noul naked Yamaha FZ8 este disponibil in trei culori: Yamaha Blue, Competition White si Midnight Black. Pentru mai multe detalii accesati site-ul Yamaha.

Specificatii tehnice > Yamaha FZ8 & Fazer 8

Bookmark and Share
hmmm by emilian on 16.03.2010
nu ma impresioneaza cu nimic :(
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.