Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Yamaha prezinta conceptul Super Tenere

21.10.2009
Foto ©: Yamaha

Yamaha a prezentat astazi la cea de-a 41-a editie a Salonului International Tokyo Motor Show, conceptul Super Tenere. Primele zvonuri legate de dezvoltarea unui urmas al celebrului maxi enduro au aparut la sfarsitul anului trecut.

In anii 90, motocicletele Yamaha YZE Super Tenere au reusit sa fie o forta dominanta in raliul Paris-Dakar, castigand nu mai putin de 7 titluri.

Supranumit Lordul aventurilor Yamaha, originalul concept prezentat de japonezi pune in valoare palmaresul sportiv si se prezinta cu un aspect unic, ce imita parca forma beduinului din logo-ul celebrului raliu african.

Yamaha Super Tenere vrea sa redefineasca conceptul de adventure touring pe distante mari, ridicand nivelul tehnologic si prezentandu-se cu un design radical schimbat. Motocicleta de serie va dispune de un propulsor de 1200cmc cu 2 cilindri in linie si va fi echipata cu tehnologii precum controlul tractiunii, ABS, un sistem unificat de franare (UBS) si transmisie finala prin cardan. Este de asteptat ca aceasta sa isi faca aparitia pe piata in 2010.

Yamaha nu a publicat momentan alte detalii insa vom reveni cu mai multe informatii pe parcurs.

Yamaha Super Tenere

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.