Cauta in stiri

RSS Feed

modele 2010

Yamaha prezinta noul cross YZ 450F

09.09.2009
Foto ©: Yamaha

Dupa cum ne-a anuntat  prin teaserul de saptamana trecuta, Yamaha a lansat astazi noul cross YZ 450F, un model complet refacut pentru 2010, reprezentand cea mai profunda schimbare de la lansarea primului model in 4 timpi in 1998.

Obiectivul principal urmarit la reproiectarea noului YZ 450F a fost obtinerea unei manevrabilitati superioare oricarui alt model de pe piata. Japonezii au inteles ca o cursa poate fi castigata sau pierduta in curbe si ca doar manevrabilitatea suprema permite motocicletei sa abordeze virajele cu usurinta.

YZ 450F 2010 a primit un motor nou cu cilindru inclinat, ce este alimentat acum prin injectie, fapt ce a determinat atat repozitionarea rezervorului de benzina, aflat acum sub sa, cat si a filtrului de aer, ce se va mentine mai curat datorita pozitiei mai inalte. Sistemul de injectie este fara baterie, alimentarea acestuia facandu-se cu ajutorul unui generator de 14v/110W.

Cilindrul inclinat inspre spate permite un design drept al admisiei, facand-o astfel mai eficienta si marind puterea. In momentul exploziei, biela se va afla in pozitie verticala, micsorandu-se frecarea pistonului de cilindru, rezultatul fiind un raspuns mai bun al acceleratiei.

Impreuna cu noul cadru Bilateral Beam din aluminu, noul motor coboara centrul de greutate al motocicletei si ajuta la centralizarea maselor. Aceasta are ca efect direct o agilitate superioara. Amortizorul central a fost de asemenea revizuit pentru a asigura o tractiune cat mai buna.

Din cadrul listei de accesorii disponibile, remarcam noul GYTR Power Tuner ce permite reglarea amestecului de aer/ combustibil si a hartilor intervalelor de aprindere, pentru a potrivi caracteristicile de performanta ale motorului cu conditiile circuitului si stilul de pilotaj.


Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.