Cauta in stiri

RSS Feed

ipoteze

Yamaha R1 2009 derivat din M1

26.07.2008
Foto ©: Yamaha

Yamaha va lansa anul viitor un model R1 complet nou, pentru a se lupta cu ZX-10R, Fireblade si GSX-R1000, oricare dintre ele reusind in prezent sa eclipseze legendarul miar. Protivit unui articol din Motociclismo, Yamaha R1 2009 este deja in plina dezvoltare, fiind testata in prezent pe mai multe circuite din Europa.

In acelasi articol este precizat faptul ca, Yamaha lucreaza la obtinerea unei motociclete extrem de usoare, folosind magneziu pentru realizarea mai multor componente. De asemenea, stilul este asteptat sa fie derivat din actualul R6, evacuarea finala urmand a fi de dimensiuni mici si amplasata lateral, conform celei deja adoptate de sora lui mai mica.

Yamaha R1 2009 ar putea fi cu pana la 10kg mai usoara fata de modelul actual, datorita folosirii magneziului. Acesta din urma se poate coroda rapid dar constructorul japonez va folosi un procedeu special de electroliza pentru a proteja componentele motocicletei si a obtine o finisare de exceptie.

Cadrul modelului R1 2009 va fi proiectat de la zero pentru a sustine noul motor cu patru cilindri in linie, ce se asteapta a fi un derivat a motorizarii Yamaha M1 din MotoGP. De asemenea motocicleta va fi echipata cu un sistem revolutionar de control al tractiunii mult mai avansat si sofisticat decat oricare altul disponibil.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.