Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

Yamaha Super Tenere provoaca BMW R 1200 GS

07.01.2010
Foto ©: Yamaha

Yamaha Motor Europe a publicat mai multe informatii si un nou teaser foto al viitorului Super Tenere, confirmand ca lansarea se apropie cu pasi repezi.

Daca prin noul S 1000 RR BMW a declansat un adevarat razboi impotriva japonezilor in segmentul supersport, iata ca in cel adventure Yamaha provoaca in mod direct unul din cele mai de succes modele BMW produse vreodata, R 1200 GS.

“In nisipurile miscatoare ale desertului Tenere, nimic nu e ceea ce pare. Urmele de azi devin orizonturile de maine. Peisajele devin amintiri peste noapte. Si cel de neoprit poate fi oprit.”


In acest fel incepe prezentarea de pe site-ul Yamaha, in care japonezii pun din nou accent pe mostenirea istorica pe care o poarta brandul Tenere. “Cel de neoprit” (Unstoppable) este defapt o referire la adresa modelelor BMW R 1200 GS, constructorul bavarez promovandu-le de ceva vreme prin acest atribut (foto 2).

Yamaha pare foarte hotarata sa isi recapete reputatia in segmentul adventure touring, dominat de ani de zile de constructorul german BMW cu modelele GS, si ne sugereaza ca viitorul Super Tenere va fi o motocicleta extrem de potenta, capabila sa opreasca dominatia lui R 1200 GS.

Japonezii au confirmat oficial si principalele caracteristici tehnice ale noului Super Tenere. Astfel, acesta va fi propulsat de un motor cu doi cilindri in linie de 1200cmc, va avea transmisie finala prin cardan, acceleratie drive-by-wire YCC-T (Yamaha Chip-Controlled Throttle), traction control, radiator montat in lateral, ABS cu 3 nivele si sistem unificat de franare (UBS).

Yamaha Motor Europe via Hell For Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.