Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

Yamaha va lansa prima motocicleta hibrida

28.08.2009
Foto ©: Yamaha

Mai multe surse indica faptul ca Yamaha lucreaza in prezent la prima sa motocicleta hibrida, bazata pe conceptul Gen-Ryu dezvaluit in 2005 la Salonul de la Tokyo, aceasta urmand sa fie prezentata publicului spre sfarsitul anului in curs.

Producatorul japonez a patentat acum o luna de zile schitele alaturate, ce descriu viitorul model dar si tehnologiile folosite, iar acum au aparut si primele fotografii cu prototipul motocicletei hibride de la Yamaha. Se pare ca aceasta este dezvoltata in colaborare cu Toyota, actionar Yamaha, fapt de inteles avand in vedere ca Toyota comercializeaza automobile cu tehnologii hibride inca din anul 1997.

Motocicleta va folosi pentru propulsie un motor monocilindric de 250 cmc cu ardere interna si racit cu apa, capabil de 20 cp, completat unul electric cu o putere similara. Motoarele pot functiona impreuna sau separat. Motorul pe benzina va putea trimite puterea atat la roata din spate cat si la generatorul electric pentru a tine bateriile incarcate.

Via | Motociclismo Spania

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.