Cauta in stiri

RSS Feed

Moto2

Bimota a dezvaluit prototipul Moto2 HB4

26.01.2010
Foto ©: Bimota

Pe langa noul superbike DB8, constructorul italian din Rimini a dezvaluit la Motor Bike Expo din Verona si atractivul prototip Bimota HB4, cu care va concura anul acesta in noua competitie Moto2, organizata de Dorna Sports in locul fostei clase 250GP.

Denumit HB4 datorita celor 4 cilindri ai motorului de 600cmc, prototipul dispune de un cadru hibrid din otel tubular si magneziu turnat si are coloana de directie si prinderile motorului reglabile. Suspensia este asigurata de o furca Paioli de 43mm si un amortizor Ohlins TTX in timp ce sistemul de franare este furnizat de Brembo. Masa proprie este, conform regulamentului, de numai 135kg.

Intrucat regulamentul Moto2 impune folosirea unui motor unic, HB4 devine primul model Bimota din ultimii 25 de ani propulsat de un motor Honda. In prezent motocicletele Bimota vin echipate cu motoare Ducati, o traditie de care compania vrea sa se desparta in viitor. Astfel, daca italienii vor avea rezultate in sezonul 2010 si Honda ar fi de acord sa furnizeze motoarele, HB4 va putea forma baza unui nou model supersport.

Via | Infomotori

Bookmark and Share
HB4 by ciprian on 26.01.2010
nu stiu daca motivul pentru care Bimota a ales numele HB4 are neaparat o legatura cu numarul de cilindri. Mai degraba inclin sa cred ca era numele normal pentru cel de al patrulea model fabricat la Rimini cu motorizare Honda. Ultimul HB a fost fabricat in 1985, aveam motorul de la CB1100 si se numea HB4
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.