Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

Bimota dornica sa se implice in Moto2

02.02.2009
Foto ©: MotoGP

Viitoarea introducere a clasei Moto2 in locul celei de 250cc din Campionatul Mondial a generat o miscare impresionanta de forte, numerosi producatori manifestandu-si mai mult sau mai putin interesul de a participa in noua categorie.

Cea mai recenta companie care si-a exprimat dorinta de a face parte din Moto2 este Bimota, aceasta fiind interesata in principal de a dezvolta cadrele prototipurilor de 600 cmc. Compania italiana a analizat in ultima perioada posibilitatea implicarii in noua serie si se declara pregatita sa produca componente cheie chiar de la debutul clasei.

Bimota s-ar intoarce astfel de unde a plecat deoarece initial se ocupa exclusiv cu productia de piese pentru motocicletele de Grand Prix de la inceputul anilor 1970. Activitatea desfasurata la acea vreme in dezvoltarea cadrelor si sistemelor de suspensie a propulsat Bimota unde este azi.

Compania italiana a colaborat in trecut cu Honda, Suzuki si cel mai faimos Yamaha, pentru care a construit sasiul motocicletei de 350 cmc, cu care Jon Ekerold a castigat Campionatul Mondial in 1980.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.