Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Clasa 250GP - o noua varianta de inlocuire cu 600cc

09.06.2008
Foto ©: MotoGP

Ultima propunere pentru schimbarea in patru timpi din 2011 a clasei 250GP, a fost facuta publica in acest weekend in Catalunia. Aceasta consta in sasiuri prototip si motoare avand capacitatea cilindrica de 600cc.

Dupa cum v-am informat in trecut, Carmelo Ezpeleta, seful Dorna (ce detine drepturile asupra MotoGP) a propus initial o clasa prototip 625-650cc. Aceasta a surprins pe toata lumea fiind mult prea apropiata ca si capacitate cilindrica atat de MotoGP cat si de World Supersport. Aprilia, KTM cat si fanii acestui sport si-au manifestat dezacordul sustinand ca schimbarea ar fi prea radicala. Ca raspuns, KTM a venit cu mult mai agreata propunere de 500cc in doi cilindri.

Motorcycle Sport Manufacturers Association a respins weekendul trecut propunerea austriecilor si a uimit pe toata lumea acceptand-o pe cea a lui Ezpeleta, dar reducand capacitatea la 600cc. Votul MSMA nu a fost unanim si desi acest subiect va fi rediscutat pe 28 iunie la Assen, se pare ca trecerea la o capacitate cilindrica de 600cc este inevitabila.

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.