Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Clasa 250GP va fi inlocuita de prototipuri 4 in linie de 625-650cc

18.05.2008
Foto ©: MotoGP

Dorna Sports, detinatorul drepturilor asupra MotoGP, pentru sezonul 2008 si 2009, a dezvaluit ieri propunerea pentru inlocuirea clasei 250GP cu una in 4 timpi de 625 si 650cc. Aceasta ar putea deveni realitate in 2011. In ciuda opozitiei masive a companiilor KTM si Aprilia este de asteptat ca noile reguli sa fie aprobate.

Capacitatea a fost aleasa pentru a proteja Campionatul Mondial de Supersport. Cu tinta de a minimiza costurile, regulile spun ca noile motoare vor fi cu 4 cilindri in linie, nu vor avea sisteme de control al tractiunii si vor avea unitati controlabile ECU (Engine Control Unit). Spre deosebire de World Supersport, clasa ce nu are un nume inca, va fi bazata strict pe prototipuri, motocicletele de serie nefiind permise.

Daca noua capacitate cilindrica poate parea prea apropiata de cea de 800cc a clasei regina, schimbarile au scopul de a reduce drastic costurile. In prezent, la circa 1 milion de euro, o motocicleta de 250cc GP este cu doar o treime mai ieftina decat una MotoGP insa cu noile reguli costurile vor scadea sub 100.000 de euro. Daca unii vor regreta incheierea unei noi clase de curse in 2 timpi in acelasi timp altii vor bineveni un nou nivel competitional mai accesibil.

Detaliile finale asupra schimbarilor de regulament vor fi anuntate dupa ratificarea lor la Marele Premiu din Catalunia pe 7 Iunie.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.