Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Clasele Moto2 si 250GP impreuna in 2010

15.12.2008
Foto ©: MCN

Motocicletele cu motoare in patru timpi de 600 cmc vor fi introduse in MotoGP cu un an inaintea programului, pentru a concura timp de un sezon in 2010 alaturi de modelele existente cu motoare de 250 cmc in doi timpi.

Noile motociclete, care vor forma clasa denumita Moto2, nu le vor inlocui definitiv pe cele de 250 cmc decat la inceputul sezonului 2011. Ele vor fi testate initial anul viitor in campionatul spaniol pentru a putea compara intr-o prima faza performantele si timpii pe tur de circuit dintre cele doua categorii.

Previziunile pentru 2010 dau aproape sigura o grila de start impartita, echipele urmand sa-si indrepte atentia si bugetele catre pregatirea pentru noua clasa cu motoare de 600 cmc in patru timpi.

Mike Trimby, seful International Race Teams Association, a declarat: "Exista categoric o sugestie ca vom merge pe 50/50 in 2010 dar aceasta trebuie sa decida Dorna."

"Motocicletele vor concura prima oara in campionatul spaniol si putem masura nivelul de performanta si timpii de circuit, dandu-ne seama daca sunt comparabile cu 250 si probabil urmand sa modificam usor regulamentul pentru a ne asigura ca avem o clasa competitiva pentru 2010."

Ultima data cand a fost utilizata o clasa impartita a fost in 2002, cand noile motociclete cu motoare in patru timpi de 990 cmc au concurat timp de un sezon impotriva celor cu motoare in doi timpi de 500 cmc, inainte ca trecerea la patru timpi sa se faca definitiv in 2003.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.