Cauta in stiri

RSS Feed

recorduri

Dani Pedrosa, mai rapid decat Formula 1

02.06.2009
Foto ©: Repsol Honda

Dani Pedrosa a stabilit weekend-ul trecut la Mugello un nou record in materie de viteza pentru motocicletele de 800 cmc din MotoGP, fiind primul care a reusit sa depaseasca limita maxima atinsa de generatia anterioara cu motoare de 990 cmc.

Performanta pilotului spaniol este cu atat mai impresionanta daca este comparata cu viteza maxima inregistrata de bolizii din Formula 1 la Monza (346 km/h), cel mai rapid circuit din campionat.

In timpul antrenamentelor de vinerea trecuta, Pedrosa a reusit sa atinga cu prototipul Honda RC212V 2009 fenomenala viteza de 349,3 km/h, cu 1,8 km/h mai mare decat vechiul record stabilit de Loris Capirossi acum sase ani pe un Ducati de 990 cmc.

In ambele cazuri pilotii au beneficiat de un vant puternic din spate, insa Dani Pedrosa nu considera ca performanta sa este una notabila : "Viteza maxima nu este cel mai important lucru. Timpul pe tur de circuit este mai critic."

Linia dreapta de la Mugello este si locul unde Regis Laconi a atins pentru prima oara in MotoGP viteza maxima de 321,9 km/h, la bordul motocicletei sale de atunci Aprilia RS3 Cube din 2003.

Via I Visordown

Bookmark and Share
Bv PEDROSA! by Lei on 02.06.2009
....
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.