Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Ducati este pentru motoare mai fiabile

26.01.2009
Foto ©: MotoGP

Datorita tendintei generale din lumea sporturilor motorizate de a reduce costurile, sefii celor mai mari echipe implicate in cursele de motociclism s-au intalnit pentru a discuta propriile idei despre cele mai eficiente proceduri de economisire.

Cea mai costisitoare componenta a unei motociclete din MotoGP este puternicul motor de 800 cmc, care dupa utilizarea sa intr-un weekend competitional are un grad de uzura apreciabil.

Claudio Domenicali, CEO al Ducati Corse, este unul dintre primii care a vorbit despre posibilitatea prelungirii duratei de viata a unui motor, declarandu-se dispus sa asculte idei pe aceasta tema.

"Atat timp cat exista o procedura care este la fel pentru toti producatorii, atunci nu ar avea nici un efect asupra competitivitatii." a marturisit Domenicali. "Am discutat cu alti producatori intervalul de timp pentru implementarea oricarei reguli de motorizare."

"Pentru a mari viata unui motor ar trebui sa schimbam unele componente. Am avea nevoie de asemenea de timp ca sa dezvoltam aceste piese."

Deoarece realizarea unui motor mai fiabil nu ar produce efecte imediate, Ducati se gandeste si la solutii mai rapide legate tot de viata motorului dar din alt unghi.

"Pentru 2009 ne gandim mai mult la reducerea timpului pe circuit, pentru a obtine economisiri chiar cu motocicletele actuale."

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.