Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

Ducati fortat sa-si schimbe grila de start

03.01.2009
Foto ©: MotoGP

Ducati a fost nevoit sa-si revizuiasca grila de start pentru anul acesta, debutantul Niccolo Canepa urmand sa evolueze in primul sau sezon MotoGP pentru echipa Onde 2000.

Canepa va deveni astfel partenerul veteranului pilot spaniol Sete Gibernau, dupa ce initial a fost contractat sa concureze pentru echipa satelit sustinuta de Alice.

Zvonurile venite din Spania sustin ca Alice, sponsorii echipei Pramac Racing s-au retras, lasandu-l pe seful Paolo Campinoti in imposibilitatea de a finanta doua Ducati GP9. Singura motocicleta Pramac Racing ramasa ii va reveni pilotului finlandez Mika Kallio, care a facut o impresie buna in ultima sesiune de teste de anul trecut.

Noua echipa Onde 2000 va fi condusa de Pablo Nieto, fostul pilot la clasa 125 cmc, si fratele sau Gelete, care si-au dorit aceasta a doua motocicleta pentru Fonsi Nieto. Pilotul spaniol, in varsta de 30 de ani, a ramas pe dinafara Campionatului Mondial de Superbike dupa ce echipa Alstare Suzuki si-a redus numarul de motociclete din competitie pentru a putea face fata actualei crize economice mondiale.

Producatorul italian Ducati nu a fost de acord cu aceasta varianta, insistand ca fostul pilot de teste Canepa sa ramana pe grila de start si sa efectueze neasteptata rocada de la o echipa la alta.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.